В специалния доклад на Държавния департамент за руската дезинформация и пропагандната

...
В специалния доклад на Държавния департамент за руската дезинформация и пропагандната
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ: Радев е част от руската дезинформация и пропаганда


В специалния отчет на Държавния департамент за съветската дезинформация и пропагандната екосистема на Кремъл Съединени американски щати включи избирането на Радев и Българска социалистическа партия по време на изборите през 2016 година у нас.

Според доклада Леонид Решетников, пенсиониран генерал-лейтенант от Службата за външно разузнаване на Русия, се е намесил в президентските избори в България през 2016 година, тъкмо когато подаде оставка като пълководец на Военновъздушните сили, а малко по-късно завоюва президентския пост. В отчета на департамента се споделя още, че посредством Българска социалистическа партия Решетников е опитал да популяризира подправени вести и да разпространява пресилени данни от социологически изследвания, осведоми " 24 часа ".

Припомняме, че през юни 2016 г. в Москва се организира конгрес на ръководещата партия " Единна Русия ", където участваха Николай Малинов и ръководителите на Българска социалистическа партия и АБВ, Корнелия Нинова и Георги Първанов. Малко по-късно институтът на Решетников поръча социологическо проучване за идните президентски избори в България, което има за цел да открие профила на бъдещия претендент на Българска социалистическа партия.

Проучването се организира от 1 до 15 юли през 2016 година, а резултатите демонстрираха възходяща поддръжка за Русия и спадаща за Съединени американски щати, Европейски Съюз и НАТО. 12% са се оповестили за безапелационни русофили, а 25% за умерени. 2/3 от интервюираните са споделили, че „ България би трябвало в оптималната степен да възвърне и поддържа другарски връзки с Русия “. Накрая е разказан профилът на „ печелившия претендент на Българска социалистическа партия: По-скоро мъж. Не по-възрастен от 60 години, с сполучлива кариера, само че не интелектуалец. Некорумпиран. Да е показал кураж и да отстоява по-голям суверенитет в границите на Европейски Съюз и НАТО.

Две седмици след привършване на проучването, на 1 август, ген. подава оставка като пълководец на Военновъздушните сили. Само няколко дни по-късно Българска социалистическа партия и АБВ към този момент приказват за него като за кандидат-президент. дава отговор на всички рекомендации в поръчаното от Решетников проучване.

След извоюваните от Радев избори, Леонид Решетников разгласи, че в действителност е обсъждал неговата кандидатура с лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР